lørdag den 23. maj 2009

den første hele dag;)

Så har Dahlí klaret det første døgn hos os alle sammen i Nakskov, og hun er begyndt at falde godt til. Alle de voksne hunde har accepteret hende og hun har lært hvem af de lidt ældre unde hun skal styre udenom, når hun i torpet-fart drøner igennem haven. Pudsigt at se at hun ved at Alfred bestemt ikke vil bryde sig om at hun drøner ind i ham, men at hun istedet kan bruges Qavi, Zofie og et par andre som stoppeklods, når farten er blevet for høj og hun ikke kan stoppe selv.
Farmand Krispin nyder at have en lille hvalp omkring sig, han har ikke nogen anelse om at hun er hans datter, men han passer på hende og nusser omkring hende og hun kan li at gå ved siden af ham...
Det er faktisk bare så rart at have to blå sheltier igen, det minder mig om da vi startede med sheltierne for nu snart 21år siden. Jeg fik min den første som var en blå han, og efter et par år fik min mor også en sheltie også en blå han, og nu har vi endelig to blå igen. Dahlí er den første blå tøs vi nogensinde har haft, så det er også lidt specielt;)
Idag har vi også haft besøg til Feo's hvalpe, det gik rigtig fint, hvalpene tog godt imod dem og lave den ene charmerende narrestreg efter den anden. Men det er dejligt at se at de ikke på nogen måder trækker sig overfor fremmede.
De voksne hunde nød at der kom besøg, hvilket betød endnu to hænder til at klø dem;) Og lille Dahlí var faktisk så træt at hun det meste af tiden snorksov - hun fandt ro til at hvile;)
Så alt i alt en begivenhedsrig dag, og aftenen brugte jeg på at få navngivet ca 150 hvalpebilleder... jeg var til sidst helt firkantet i øjnene;) men dejligt at det er blevet gjort og billederne er komme i system. Nu hvor vi har 2 digital kameraer kan man hurtigt få taget en masse billeder... at få dem taget er nemt nok, det hårde arbejde er at sortere og navngive....


this was the first entire day for Dahlí at our house, and she is feeling more and more at home;) she has now found out whom of the elderly dogs that doesn't want her bumping into them, when she is running in full speed in the garden, and whom would love to play with her. Krispin her father enjoys her aswell, not that I believe that he can feel that she is his daughter.
And it is a great feeling having two blue shelties again, now it is like in hte beginning, our first two shelties was blue aswell. Dahlí is also our first blue-merle bitch.
Furthermore we had new visitors for the Feo pups, and it went quite well, the little ones know how to be charming;) and the elder dogs loved the new company, which means more hands to touch them all;)

fredag den 22. maj 2009

Så blev det endelig fredag

Har gået og ventet og ventet i hele 8uger!!! det er altså rigtig lang tid!!!!
For 8uger siden var jeg på besøg hos louise, havde jo lovet at være jordemoder for vores fælles hund Freya. Og så kom tiden at hun skulle føde... og fødte en, to, tre og fire.... i farverne tricolour, bi-blue og sort-hvid.... og jeg kunne mærke at der var en til;)
Inden den sidste blev født kiggede jeg intenst på Freya og sagde, så min pige nu føder du mig en blue-merle pige, så har vi alle de mulige farve du kan give... og inden for fem min havde hun født........
en blue-merle pige....
Til min mor, som jeg var i sms-kontakt med under hele fødslen, hun skulle jo også vide, hvordan det hele gik for freya, tja... til hende kunne jeg kun skrive - ups!!!! det her er ikke godt! ;)
Louise begyndte bare at grine, fordi jeg kunne kun sige igen ups, og se på det lille dyr, der med det samme ville have noget at spise.
Kort sagt jeg faldt pladask for hende, våd, lille og helt nyfødt og i mit hoved var kun en tanke hende, måtte jeg eje....
Den næste uge gik jeg og prøvede at overtale mig selv både til at få hende og til ikke at få hende, og derefter kom turen til at overtale mine forældre....
Det lykkedes sådan nogenlunde, for idag hentede jeg min lille Dahlí hjem;) hun var blevet rigtig dejlig, og jeg har næsten ikke kunnet vente til at få hende hjem;)
hun var bare så dygtig på den lange tur fra Jedsted til Nakskov, hun sov det meste af turen, og hvor vi gjorde holdt, kom hun udenfor at tissede på græsset ligesom jeg håbede, at hun ville gøre.
Hun klarede også sin første færgetur (spodsbjerg - tårs), hvor hun mere eller mindre charmerede sig ind i alles hjerter.
Og så endelig kunne jeg kl 17.15 åbne bildøren og lade hende tage de første skridt i hendes nye hjem, ellere rettere det ene af hendes nye hjem (hun kommer også til at være en del i svogerslev), og stille og roligt mødte hun så resten af hundebanden.
Både hun og hele ahl's banden tog imod hinanden med knusende ro, og det hele gik uden problemer.
hun har nu klaret sit første måltid mad og ligger i sit bur og sover, forhåbentlig hele natten igennem;)
Dahlí er min første blue-merle sheltie i 9år efter jeg mistede min gamle Blui, mor har hendes blue-merle farmand - Krispin, men han er jo ikke min egen, det er Dahlí.
Jeg er spændt på hendes fremtid, mine håb og drømme er udstilling og minimum Rally-træning og evt prøver. Forhåbentlig kan jeg komme af med min skræk for LP-prøver, for så kan vi forhåbentlig også der sparke r.. ;)
Men lige nu vil jeg nyde mit lille nye barn, og yngste skud på stammen: Voicy's Dahlí ;)


Today was finally the day, that I have been waiting for for exactly 8 weeks;) Today was the day I could bring my new Blue-merle girl Dahlí home.
After helping her to this world I fell within seconds in love with that little wet thing, and yeah i spent the next week trying to convince myself that I should have her, and then I used 2 more weeks in getting my parents to accept her;)
And now I could finally get her home, the trip went quite well, she slept most of the time.
The Ahl's gang took the puppie adding really well and she is getting accepted into the gang.
Im exited for the future with her, my plans concerns Showing, but also Rally and maybe obedience, so lets see what happens;)

Norsk Nordmand fra Norge ;)

Åh ja... vi havde besøg til vores hvalpe torsdag.
En Familie på 4 havde taget den rigtig lange køretur fra Skien i Norgen til Nakskov på lolland. Jeg har igennem længere tid skrevet sammen med den ældste datter, som meget gerne ville have en hund og havde forelsket sig i vores lille Sebastia. Så hele familien drog afsted for at møde den lille hvalp og os og resten af vores hunde bande.
De havde kørt lidt forkert en enkelt gang på vejen ned til os, så de blev en smule forsinkede, men skidt de blev nogel herlige timer hvor vi fik snakket hunde, pasning opdragelse og alt det vi altid gør med nye hvalpekøbere, samt især fik nusset hvalpene;)
Der var ihvertfald glæde i familien især hos den ældste datter, da faderen til sidst gav sig og sagde ok, den må du godt få;) Så den lille frækkest bavian til sebastia skal til Skien og gør Norge usikkert;) Bliver spændende at følge ham i sin nye familie, som jeg er sikker på, at vi nok skal forblive i tæt kontakt med.
Og på den måde kan det jo så være at jeg kan lære at blive bedre til at forstå Norsk.... det var ikke alle ord og sætninger jeg forstod, dette samme gjaldt vist også for dem og at forstå vores danske, men med tegn fagter og et par engelske gloser hist og her, så lykkedes det helt fint;) og snakken gik ihvertfald lystig hen over frokostbordet.
Tiden gik desværre alt for hurtigt, og inden vi så os om skulle de afsted igen for at nå at være hjemme om aftenen hos dem selv.
Men vi ser frem til næste besøg, som vil blive den dag at lille Sebastia flytter hjemmefra... er igang med at prøve at lære ham nogle af de norske gloser som jeg kan, så han ikke føler sig helt udenfor når han kommer til sit nye hjem;)


Have had visitor from Norway, they have driven the long trip from Skien Norway, to our little home in Nakskov, DK.
It was a great day with lots of talking about dogs, training of them and all there is in between. And we now are certain that over little happy playful boy Sebastia now has to learn Norwegian, he was the one the Norwegian family has fallen in love with, so lets see what the future will bring for him;)

onsdag den 20. maj 2009

Ormekur og klar til hvalpebesøg....

Pyh... hvalpene har fået ormekur... og det faldt bestemt ikke i god jord!!!
Nej fy da for noget at få i munden... De blev som små orme i hænderne på mig, da de fik ormemidlet i munden, at virre med hovedet og spytte og hvad de ikke kunne af kunstner for at få det ud af munden igen - heldigvis har jeg lidt træning i det, så minimum 2/3 røg ned i maven på dem og ikke ud over mig, mit tøj osv;) Mor Feo så bekymret til og puslede med sine små når det hele var overstået;) Og hold da op hvor jeg var klistret til.....
Efter endt ormekurbehandling fik alle lidt Zoolac for at beskytte deres små maver... og ikke så snart jeg begyndte at ville give dem det, strittede de igen imod af alle kræfter, indtil de fik smagt det de fik i munden, kunne ønske at jeg havde haft et kamera til at filme deres forundring og glæde i de små øjne over at dette smagte jo godt;)
Det er jo ikke fordi at de har orm, men for at sørge for at de ikke får det. At gå med lirem og seler er meget vigtigt, når det gælder hvalpenes sundhed!
Har gjort klar til besøg til den lille tric. dreng Sebastia, helt fra Norge;) og mig som overhovedet ikke snakker, skriver, læser Norsk, samt tit slet ikke forstår Norsk... har allerede haft nogle problemer med at tyde en del af de ord, der har stået i de mails vi har fået fra familien, så hvordan kommer det ikke til at gå;)
Men det bliver en helt igennem spændende dag at lære en ny familie at kende;) og så er det jo heldigvis også meget snart fredag;)


Today the little ones good treatment for worm as a precoursion, not because that they have worms. The health of the pups is very important!! and keeping them healthy even more important.
But that was a kind of a battle, those little bodies could twist and turn in many directions, but luckily I have some experience in this matter, so about 2/3 of the product actually ended in their stomacks, the rest ended on me;)
More we are getting the home ready for a visit from Norway to the little Tric boy Sebastia, Me who have so many troubles in understanding the language.... hi hi this will be exiting to see how this goes.
And then it is soon friday - happy, exited and more;)

tirsdag den 19. maj 2009

hvalpebilleder og nyt kamera...


Okay nu har vi fået købt et helt nyt og lidt dyrt digital kamera, det som vi har haft i brug indtil nu har ikke kunne tage billederne hurtigt, og havde svært ved at indstille sig, samt zoom funktionen var nogen gange også lidt trælst.

Så der blev bestilt et nyt og meget bedre kamera, med to forskellige linser og zoom funktion og hurtigt udløser osv... en hel masse tekniske ting... og jeg er virkelig ikke teknisk eller elektroniknørd. Jeg har det med kameraer, som med computer, dvd optager, mobil osv, når jeg tænder på knappen skal det virke.... og hvorfor og hvordan hmmm er det ikke lige gyldigt når bare det virker???

Det er også hvalpenes 4-ugers dag og som vanen tro skulle der tages billeder af dem alle.... og selvfølgelig skulle det nye Kamera i brug....

Vi havde været så tekniske at hvalpene havde fået aftensmad inden vi gik igang, så de var halvsøvnige for ikke at sige helt søvnige, når vi skulle tage billederne;)

Den lille opstilling med et bord og det forhåbentlig rette lys til lejligheden, blev sat op, og vi kunne gå igang, jeg fik kameraet og mor prøvede at stille hundene op... Mig som end ikke havde fået nogen instruktion på, hvordan det fungerede andet end - her tænder du, her er udløser knappen og sådan zoomer du....

Vi startede med suniva, hun var helt igennem dygtig og det gik hurtigt og smertefrit, det samme gjaldt for semina, da vi nåede til Saschia begyndte kameraet at gøre lidt modstand, det blev endnu sjovere da vi kom til Samo, og nu var vi jo kun halvfærdige...

Det var som om med de sorte hvalpe havde kameraet ekstra svært ved at indstille sig, men det lykkedes til sidst, dog låste det sig fast i billedet et par gange, så tænd sluk knappen blev flittigt brugt (jeg ved det godt - måske ikke den helt reglementerede måde at gøre det på, men det virker).

Sunah som er blå der gik det utrolig tjept, han er også bare så super dygtig og halvsov igennem alle billederne, så kom vi til Smille, igen fik jeg problemer med at få billedet taget, kameraet blev ved med at være i indstillingsfunktionen og ville ikke tage billedet.

Sidste mand på podiet var vores lille frække Sebastia, kælenavn - gnavpot eller lillebror. Han skal helst være helt søvnig, er han for vågen er han umulig at holde i ro og uheldigvis havde han nået at få sovet lidt efter at have fået mad, så han vågnede op til dåd.

Så ikke kun at kameraet låste sig fast og udløser knappen ikke helt ville fungere, så blev jeg også mere eller mindre søsyg af at følge den lille sputnik med kameraet i håbet om at han i et par sekunder kunne stå stille så jeg kunne få taget et billede af ham.

Resultatet blev at vi opgav til sidst, han må vente til imorgen....

Men billederne af de resterende 6 ser helt fine ud.

Nåh nu er jeg gået igang med at læse manualen til kameraet, for at finde ud af hvad pokker jeg gør forkert.... trælst trælst trælst!!! Men lærer det gør jeg nok en dag;)

Men lige det med at det hele skulle gå lidt nemmere hurtigere osv.... kan ikke lige se pointen endnu...


Today the little ones are 4 weeks and they got their pictures taken. We have also bought a new digital camera, that should be easier in taken the photos faster and so.... well Im no expert in electronics and probably I've done something wrong, because it wasn't faster in taken the photos, but maybe after reading the manual and trying it for some more times, then I can finally say "yes this camera is better and faster.."
Actually I had to give up on taken photos of the last pup, he was so fast in his movements, so I almost got seasick just trying to follow him with the camera and then the camera didnt want to take the photos fast enough, so we have to try with him again tomorrow;)

søndag den 17. maj 2009

Okay, nu er det vist blevet min tur til at prøve at have en blog...
må se hvad jeg kan finde ud af;)
Da der er sket så mange ting for mig i mit liv i år, så mange omvæltninger, nye ting at tage hensyn til, en kostomlægning for resten af livet. Så tænkte jeg det var på tide at få lavet en blog også, og fortælle lidt om alt og intet...
Og ja.... om mindre end en uge får jeg min nye hund;) glæder mig eventyrligt til dette. Ikke at jeg ikke har nok sammen med mine forældre, men nuvel;)
Og så Feo's små... de er snart 4uger allerede, tiden går alt for hurtigt, og inden jeg ser mig om skal de afsted til deres nye hjem, dog mangler et par af dem stadig at finde et nyt hjem, men jeg er fortrøstningsfuld. De er bare rigtig dejlig og lækre.


Now its my time for having a Blog, to tell about me, and especially my dogs;) looking so much forward to get my new dog in less than a week;)