onsdag den 13. april 2011

2010

Der kunne skrives mangt og meget om året 2010, der har været en masse der er sket af positive og knapt så positive oplevelser.

Januar blev en hård måned da Frida rigtig nok ventede sig efter at hun var blevet parret i holland, men desværre kunne hun ikke starte sin fødsel selv, hvilket resulterede i at hun mistede hvalpene, vi var i dyrlæge kontakt, men vi blev enige om at give hende forsøget i at føde selv, dette skete bare ikke og vi fik ikke hendes i kejsersnit i tide.

Feo fik 5 herlige hvalpe i februar, hvoraf to sort-hvide blev boende en dreng og en pige. Okay det var ikke helt planen at drengen Ulvi skulle blive boende, men da der ikke var nogen som ville have ham, og vi kom til atholde mere og mere af ham, så er resultatet at han nu hører med til Ahl's banden. Dette passer hans søster Una rigtig fint og de to har masser af krudt i rumpen og nyder hinandens selskab.

ultimo April blev Nat-ja endnu engang parret med Krispin, dette koom der i juli fem dejlige krudtugler ud af, og her forelskede jeg mig totalt i en blue-merle pige, som kom til at hedde Vigga..... så ja flokken blev udvidet med endnu en pige, og en rigtig fræk en af slagsen. Dog har det vist sig at selv om man i fødselsvægt vejer 300gram er det ikke ensbetydende med at ham bliver en stor sheltie, snarere tværtimod.... Vigga er blevet en lille pige, og for lille til at jeg vil bruge hende i avl, dog har hun så meget livsglæde og arbejdslyst at vi må sse hvad vi finder på.

2010 blev også den videre start på min dommer uddannelse, jeg fik lov til at være elev ved to udstillinger under henholdsvis en dansk og en hollandsk dommer, begge gjorde meget ud af at jeg fik så mget ud af det som muligt, hvilket jeg er meget taknemmelig for;) jeg har ihvertfald lært en masse, og glæder mig til at få lov til at komme videre i dette projekt.
Dertil fik jeg to gange lov til at dømme hunde på henholdsvis kreds 3's pinseskue og kreds 10's juleskue, hvilket jeg er meget taknemmelig for at få lov til. Det var en super oplevelse og jeg lærte noget mere af dommer hvervet, hvilket faktisk gav mig endnu mere blod på tanden til at fortsætte.

2010 blev og startskuddet for min mors og min begyndelse i rally ikke kun træning men også at gå til prøver. Der skulle jo være et formål med at træne ;) Det blev til ialt 6 prøver med to hunde hver. Mor gik med Frida og Krispin, hvor jeg gik med Feo og Hazel, og 6 prøver blev lig med at vi fik opnået point nok til at blive både rallybegynder mestrer og rallyviderekommende mestrer med alle 4 hunde. Så er man lidt stolt af sine hunde. Nu er træningen gået videre med ekspertklassen, og der startes nogle nye hunde op i begynderklasse i løbet af 2011.

Dette var vist lidt om al min virke med hundene for 2010, der er sket en hel masse mere, men lige nu er det kun lige det overordnede. I 2010 var jeg også en hel uge i finland sammen med min far og 4 hunde, men dette må komme senere i et indlæg for sig selv, for det var en oplevelse ud over det sædvanlige;)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar