fredag den 12. juni 2009

Feos hvalp nu meget snart 8 uger gamle.....


Feo's små er ikke så små mere;) og de skal snart flytte hjemmefra;) I mandags blev de alle 7 chip'et, det kan være lidt af en oplevelse for dem, det er jo lidt af en nål de skal stikkes med.

Vores fordel er at vi har en rigtig god chip-mærker og tatovør, så alt går hurtigt og så smertefrit for de små som overhovedet muligt. Faktisk mærkede hvalpene ingenting og efter at de havde fået deres chip begyndte de at lege med chip-mærkerens bukseben og snørebånd.. de nød det ekstra selskab de viger ikke tilbage for nogen der kommer på besøg.

Idag har de så været til dyrlæge, alle vores hvalpe bliver øjenlyst inden de drager hjemmefra, vi har lidt af en køretur hjemmefra og til øjendyrlægen, og ja... den kan være ekstra lang med hyl, gøen og skrigen hele turen. Men vi havde fået en eftermiddagstid, og hele formiddagen havde de fået lov til rigtig at være aktive og lege, hvilket bevirkede at de sov hele vejen, var rolige under selve undersøgelsen og sov hele turen hjem.
Vores øjendyrlæge Jens K. Knudsen, syntes det var lidt ensformig en undersøgelse kan skulle igennem med alle syv, fordi de var FRIE alle sammen - juhuuu!!!
Det var et resultat vi forventede, da det er Feo som er mor til hvalpene og hun har endnu ikke givet en hvalp med CEA, men man ved aldrig. Så det var bare rigtig rart at få det bekræftet;)

Har brug en del tid her til aften at sende mails til de nye hvalpekøbere omkring den glædelige nyhed. Ja det bliver et lidt berejst kuld, da en hvalp drager til finland, en drager til sverige, to skal flytte til Norge, en til tyskland og så en enkelt skal til Jylland.... Dette giver kun 6 styks.. nr 7 den ene af tøserne har indtil videre ikke noget nyt hjem, men det gør ikke så meget, hun er en rigtig dejlig pige og minder så eventyrligt meget om sin mor, så nu må vi se hvad vi finder på;)

På mandag skal hele banden til dyrlæge, for at blive tjekket sundhedsmæssigt, få deres hvalpevacc. og dem der skal til udlandeet skal have deres pas osv... Og så begynder de en efter en at flytte hjemmefra;) bliver næsten helt tomt når sidste mand flytter...
men måske forbliver det ikke tomt for ret længe..... man ved jo aldrig hvad vi kan finde på, eller rettere hvad vi allerede har fundet på ;) mere om det efter på mandag!!!


Okay Feo little ones are not so little anymore and it is soon time for them to leave home;) monday the got the chip, it can be hard for them, it is a big needle, but they took it very well, all of them. We are so fortunate that the one who chip them is exelent to his job, and he is also exelent in givin dogs readable tatoos for very long time. Have known him for about 20years;)

Today was also a very exiting day, the entire day they was alloud to play and have fun, until the afternoon, were we drove the long way to our vetenarian who should eye examin the entire litter. We allways let our pups be eye examined before we let them leave us.
This drive can feel to be very much longer than it is with screaming pups in the back, but today there were silence and happiness both forth and back from the vetenarian place, and the little ones took the eye examination VERY WELL.
More over all 7 pups were FREE from any eye diseases, so we all are so very Happy!!!

Monday they go to the final vetenarian check-up before they one by one leave our house to their new one. This will be a travelling litter, one pup is leaving to finland, one for Sweeden, 2 for norway and 1 is going to germany, this gives a total of 6. the seventh pup a beautiful girl has not yet found a new home, we love her alot and she is almost a direct copy of her mum, so lets see what the future will bring...
The house will be empty without the little ones in it, but again maybe not for long.... more about that after monday, there I will know alot more about that;)

Nat-Ja og Dahlí ;)

Så har Dahlí, Nat-Ja og jeg været i Svogerslev en del tid nu og de to tøser har virkelig fundet melodien.
Dahlí vil rigtig gerne lege hele tiden, hvor Nat-Ja har fundet teknikken, når legen bliver for meget eller for vild, så snupper hun bare legetøjet og hopper op i min seng, derop kan Dahlí ikke komme op endnu, selvom hun rigtig gerne vil;)

Det eneste minus for mig er at inden jeg kan komme i seng er jeg nød til minimum at fjerne et kødben, en stofapport, et par sten, en bold og et pive dyr ud af min seng før jeg kan lægge mig til at sove hver evig aften, men tja...
Nat-Ja er også vokset med opgaven, hun opdrager på den lille og den lille lytter. Vi kæmper stadig med at blive renlige, men hun er faktisk nået dertil at hun kommer med et lille piv eller et bestemt grynt, dette er tegnet for at nu vil hun udenfor og tisse, første gang jeg forstod tegnet og missionen lykkedes for os begge... jeg var en meget stolt mor.... så snakker man så ikke så højt om at 4 timer efter at jeg ikke lige hørte hende og vi havde et lille uheld, men det var ved døren... så hun er på rette vej, jeg skal bare være lidt mere opmærksom på hende;)


Dahlí, Nat-Ja and I have now been in svogerslev for some time now and the two girls are doing great. Nat-Ja is the responsible older grown-up. and she plays alot with the little Dahlí, okay sometime Dahlí is a bit too much for her, and she has now found a way to stop the Dahlí in her playing, if it gets to fast and so... Nat-Ja just steal the Toy that Dahlí is playing with and takes it up in my bed, where Dahlí not yet have learnt to jump up in... So every night i have to at least take out 3-4 different toys, stones and so...








mandag den 1. juni 2009

en søndag i svogerslev;)



Er i mit hjem i svorgerslev, det skal jo også passes, græsset skal slås osv... og jeg har så Nat-Ja og lille Dahlí med mig, Nat-Ja fordi hun så på mig med sine vidunderlig mørkebrune øjne og så så sørgmodig ud at jeg måtte tage hende med;) Og lille Dahlí skulle jo også lære sit nye hjem at kende, rart for hende at der så var en støtte i en større og ældre hund.

Det tog lidt tid inden de to fandt melodien, men det har de ihvertfald fundet nu, den står på leg og hygge og de nyder at ligge sove sammen.


Jeg har så fundet ud af at Dahlí er en værre lille hoppebold, kan nu allerede hoppe op i sofaen og balancere på ryglænet... eller sidde som en statue på armlænet;) hun er godt nok hurtig.
Vi er i fuldgang med at lære at være renlig, og at gå rigtig i snor, og så kan jeg så småt begynde at lære hende at stå, sidde og dække, men alt til sin tid... og jeg skal også lige have tid til det hele;)Er jo i gang med at skulle skrive mit speciale, men har mange spekulationer om det er virkelig det jeg vil, så jeg giver det en chance, men er som så mange andre røget i "speciale-sumpen".
Igår søndag havde jeg besøg af en god veninde, og vi udnyttede det gode vejr med en lang gåtur i svogerslev, jeg skal jo også til at kende mit nye nabolag. Da mine forældre har fået et ny kamera har jeg overtaget det "gamle" digital kamera, og jeg undlader aldrig en chance for at få taget nye billeder;) resten af aftenen foregik med en god lang snak (som altid) og jeg fik indviet min indflytnings gave fra mine forældre, et bord med 4 stole, passede perfekt på min lille terasse;)

Spending some time in Svogerslev, have to take care of my little appartment and small garden. Nat-Ja and Dahlí is with me. It took some time before they found the melody, but now they are not appart from each other. they play, sleep eat etc together;)

Im learning Dahlí to walk with a line on, and then I can learn her to stand, sit and lay down and all that stuff but one thing at its time.
I have found out the Dahlí likes to jump and climp, at a age of 9 weeks she can jump from floor to couch and climp around on it, or sit like a statue;)
Had a friend visiting me, and as allways we have some great hours sitting and talking about everything... we used the great sunny weather to take a long wolk with both the dogs, I have to learn my new enviroment better, also to find places where my dogs can run and play. And of course I will not let this opportunity to take new pictures go away;)





Det blev endelig weekend og pinse... forlænget weekend - herligt;)
Lørdag fik vi tid til at hvalpene kunne løbe i gården, et nytu nderlag blev afprøvet... og mon ikke det blev afprøvet....
7 Hvalpe drønende rundt for fuld udblæsning op, ned, frem og tilbage, rundt om diverse potter, og rundt om grantttræet, grave i gruset...
De var jo ikke til at stoppe;) fik brugt alle deres færdigheder, og lært nye dufte, underlag, en helt igennem vellykket aktivering;)
Resultatet bliver nok at vi nu fremover må tage dem udendørs meget mere, og det vil de helt sikkert nyde, at få lov til rigtigt at trække ud, og udvikle deres muskler, balanceevne og instinkter...
De er i det små ved at finde ud af hvem der bestemmer... Lille Sebastia er udemærket klar over at han er mindste mand, så han kører fuld fart frem overfor dem alle og bliver nok så tosset, hvis de lidt større får ham væltet;)
Deres stemmer har de også udviklet;) vi står op senest kl 4.30, så er vi igang med hylekoret "vi vil aktiveres og have MAAADDD" ;) så kan der leges og kygges indtil kl 8.00 derefter kan vi sagtens hvile indtil starten af eftermiddagen, og så er de vågne en del timer med små hvil hist og her, indtil de kommer i seng kl ca 23.00... det er nogle hårde dage/uger vi går i møde.
lørdag fik alle mand endnu engang klippet negle og poter, og det klarede de alle rigtig flot og accepterede det, de er utroligt nemme at håndtere og nyder at blive taget op og nusset, og puslet om.... Al ens tid ryger jo på det, men gør heller ikke noget, det er jo det valg man tager når man bestemmer sig for at lave et kuld hvalpe, det er det mest vigtige at have tid til hvalpene og deres mor!!!

Finally weekend, this one includes an extra day. The pups was for the first time at a new area at our house, new sourroundings to check out, and they loved it. Almost couldnt stop playing, running, crawling, etc. It was up, down, round one plant then running straight arround the tree and then back again;)
They also have got their nails cut once more, and got the hair at their paws cut to, they took that grooming part with great calmness, amazing how they accept everything and just relaxes when sitting on our arm. they love to get up, to be huged and kissed and well all our time is spent with the little ones, we cant help ourselves, we just have to be sure and check in on them all the time;) but again it is the right thing to do, and you make the choice the day you decided that your girl show have pups, that the next many weeks is spent on the mum and her children... so why not get the most out of it, and enjoy it full time???? ;)